Слухання справи відбувається у Києві Вищим антикорупційним судом України. Спеціальна антикорупційна прокуратура просить взяти Гладковського під варту на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 100 мільйонів 782 гривень.

Читайте також: Затримання Гладковсього пов’язане з формулою Штайнмаєра, – адвокат

гладковський суд
Гладковський сидить поруч з адвокатом/ Фото: 24 канал

Журналісти 24 каналу поспілкувалися з Олегом Гладковським. Він каже, що це затримання – грубе порушення його прав.

Мовляв, зараз він мав бути у Брюсселі. І взагалі, протягом минулих 3 років виїжджав із України 260 разів (це Гладковський, каже, підрахував). На його думку, це свідчить про те, що наміру втекти – не було і немає.

Гладковський
Перед початком суду / Фото ВАКС

Також Гладковський сказав, що "провів жахливу ніч у карцері". І навіть сам наполягав, щоб справа дійшла до суду щонайшвидше – адже йому "нічого боятися".

Читайте також: Свинарчуки-Гладковські: хто вони такі і що про них відомо

Гладковський приніс до суду багато документів. Пояснив, що це його податкова декларація. Мовляв, там все є і претензій до нього не може бути.

Так само щодо розкрадань в оборонці: каже, що "доказів по мені нема" і взагалі затримання його детективами НАБУ – "це було затримання без підстави".

Окрім того, під будівлею суду представники "Нацкорпусу" розпочали протести. Вони вимагають, аби Гладковського посадили за ґрати. Поки все проходить спокійно.

Акція протесту
Акція протесту "Нацкорпусу"

Самого Гладковського на час суду випустили з камери і тепер він сидить біля адвоката.

Прийшов на засідання суду і екснардеп Олег Зімін, який заявив, що готовий взяти Гладковського на поруки. Захист говорить, що загалом є три людини, які висловили таке бажання.

Як проходить суд над Гладковським: відео 24 каналу з місця події

Як затримали Гладковського?17 жовтня НАБУ затримало колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського в одному із ресторанів на Бориспільській трасі. Перед цим Гладковський намагався вилетіти з України.

18 жовтня детективи НАБУ оголосили Гладковському підозри у 2 кримінальних злочинах: зловживання владою та декларування недостовірної інформації.

У яких ще справах фігурує Гладковський?

Про причетність Гладковського до масштабних розкрадань в оборонці – читайте тут.

Перші фото з залу суду (24 канал):