Про це батько політв'язня Ігор Гриб повідомив в ефірі на Еспресо.TV.

Читайте також: Політв'язню Бекірову стає все гірше: Денісова звернулась до Москалькової

Обстеження Павла показують, що динаміка дуже негативна і знаходження Павла надалі за ґратами призведе до смерті, тому що в цих нелюдських умовах перебування в колонії та ще й етапування буде – це прямий шлях до смерті, тому відкриється внутрішня кровотеча і все, – сказав Ігор Гриб.

Також він розповів, що зустрічався з президентом Володимиром Зеленським за тиждень до виборів. Там озвучили всю проблематику і всі пропозиції, які вже напрацьовані за ці роки. Гриб зауважив, що наразі чекає реакції від Офісу президента.

23 липня Верховний суд Росії визнав рішення про ув'язнення українця Павла Гриба на 6 років "законним". Натомість в українському МЗС заявили, що таке рішення з боку "військової колегії" суду є неправомірним.

Що відомо про хворобу політв'язня?Портальна гіпертензія – синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени (по якій кров від шлунка, селезінки, кишки та підшлункової залози проходить у печінку). Недугу викликає порушення кровотоку у портальних судинах, печінкових венах і нижньої порожнистої вени. Через портальну гіпертензію дуже збільшується селезінка, з’являється варикозне розширення вен стравоходу і шлунка, вода у черевній порожнині, і не може повноцінно працювати печінка.

Що відомо про справу Павла Гриба?24 серпня 2017 року тоді 19-річний Павло Гриб поїхав до білоруського Гомеля, аби зустрітися зі своєю дівчиною з Росії. Після цього зв'язок з ним обірвався. Хлопець розповів, що з Гомеля невідомі особи вивезли його до Смоленської області Росії, де був оформлений протокол затримання.

Гриба звинувачують в організації терористичного акту. Він буцімто пропонував своїй знайомій у Краснодарському краї влаштувати вибух на лінійці у школі № 26 в місті Сочі за допомогою саморобного вибухового пристрою.

22 березня 2019 року український політв'язень отримав від суду Росії 6 років в'язниці. Від цього часу Павло оголосив голодування, адже не визнає звинувачень і називає справу політичною.

30 березня у російських ЗМІ з'явилось повідомлення, що українець припинив голодування. За їхньою інформацією, Гриб прийняв таке рішення після того, як керівництво СІЗО №4 провело з ним роз’яснювальну бесіду про можливе погіршення здоров'я.