В ефірі 24 каналу Геращенко повідомив, що зараз хасиди очікують літак. Він зауважив, що для іноземних громадян Україна – гостинне місце.

Також читайте Головні новини 10 вересня: зрив інспекції й обстріли біля Шумів, погром від хасидів в Умані

Заступник міністра внутрішніх справ нагадав, що коли група хасидів почала розламувати огорожу поруч зі своєю святинею, прийняли рішення видворити з території України 2 найагресивніших організаторів заворушення. Попри те, що в одного з них була посвідка на постійне проживання в Україні, зараз вона скасована.

Ці люди не зможуть приїжджати в Україну найближчим часом. Ми сподіваємось, що це стане пересторогою для інших паломників, які зрозуміють, що потрібно поводити себе чемно, а не наводити безлад,
– сказав Геращенко.

Також заступник міністра внутрішніх справ наголосив, що це не добровільне залишення країни, а депортація за порушення громадського порядку в Україні. Зараз заворушників депортували, але за потребою можуть прийняти рішення про недопуск в Україну.

Скандал із хасидами: що відомо

  • Напередодні в Умані хасиди влаштували погром на могилі засновника брацлавського релігійної течії Рабі Нахмана.
  • Паркан біля могили цадика Нахмана в Умані встановили, аби запобігти скупченню людей і запобігти розповсюдженню коронавірусу.
  • Дії паломників засудили Секретаріат брацлавських хасидів і Об’єднана єврейська громада.