Соціологічні опитування, екзит-поли вже зафіксували певні рамки, проте перетікання 0,3-0,5% все одно впливають, про це в прямому ефір 24 каналу сказав політолог Микола Давидюк.

Читайте також: Пообіцяли роботу над помилками: як у штабі Порошенка реагували на результати екзит-полів

– Важливий психологічний бар’єр – 2% – це статистична похибка в соціології. Вона зможе дозволити Юлії Тимошенко виводити людей. Вона буде говорити, що це фальсифікація, певна невизнаних протоколів, змарнованих бюлетенів.

– Також 0, 61% зараз у Юрія Тимошенка, який є виключно технічним кандидатом. Його рейтинг базується на віддзеркалені рейтингу лідерки "Батьківщини". Це також можна буде дораховувати.

– Ситуація з Тимошенко нагадує Леонардо ді Капріо та його спроби здобути Оскар. Не хотів би, щоб особиста трагедія Тимошенко взяла в заручники всю країну. Органічно я не вірю, що вона може вивести людей.

– Чи виводити людей – вирішить вона сама та її оточення . Проте фінальне рішення за Тимошенко. Якщо вона бачитиме, що різниця в розриві більше 2%, то не вийде на вулиці. Інше питання в тому, хто гарантуватиме масовість. Також, як реагуватимуть інші кандидати, чи будуть заявляти про порушення.

Результати екзит-полу

Зазначимо, відповідно до остаточних результатів Національного екзит-полу лідирує Володимир Зеленський – у нього 30,6% голосів українців. За ним слідує Петро Порошенко – 17,8% голосів. Третьою стала Юлія Тимошенко – 14,2% голосів.

У топ-5 також увійшли Юрій Бойко (9,7%) та Анатолій Гриценко (7,1%).

вибори президента порошенко зеленський тимошенко
Результати національного екзит-полу

Дивіться відео, як пройшли президентські вибори 2019: