Про це розповіли у виданні Deutsche Welle, а відео, у якому начебто зображено факт розстрілу поліцейськими чорношкірого, оприлюднив у твіттері адвокат родини вбитого Бен Крамп.

Нагадаємо, 4 серпня ЗМІ вперше оприлюднили відео затримання та загибелі Джорджа Флойда з камер поліцейських

У поліції Луїзіани розповіли, що увечері 21 серпня отримали інформацію про чоловіка, який перебував на автомобільній парковці та мав ніж.

Правоохоронці прибули на місце та спробували затримати чоловіка – спочатку за допомогою електрошокера. Однак той чомусь на підозрюваного не подіяв, і чоловік спокійно пішов до маркету на заправці.

Правоохоронці наздогнали його і застрелили. Місцеві ЗМІ повідомили, що пострілів було щонайменше десять. Жертву – 31-річного Трейфорда Пеллеріна – доставили до лікарні, але там медики лише констатували його смерть.

Адвокат Бен Крамп вимагає у поліцейських пояснень, навіщо ті вчинили цю стрілянину. Він вважає, що відповідальних за це вбивство копів мають негайно звільнити (а їх навколо Пеллеріна зібралося чимало, що засвідчує відео).

Нагадаємо, у США після смерті афроамериканця Джорджа Флойда (його під час затримання поліцейські фактично задушили) почалися масові протести – проти расизму і поліцейського насильства.

Інформація про ту подію стала відома загалу також завдяки відеозаписам, які зробили та опублікували випадкові свідки.

Читайте також Вбивства темношкірих у США: чи вплинули протести Black Lives Matter на поширення COVID-19

Копи вбили афроамериканця у місті Лафаєт, штат Луїзіана: дивіться карту