Масштабні гуляння, попри жорсткий локдаун, влаштували в приватному павільйоні у ніч проти 14 листопада. Про це повідомляє видання Le Figaro.

До теми Святкування Різдва у Франції під загрозою: там побоюються третьої хвилі COVID-19

Приблизно о 2:00 правоохоронцям зателефонували місцеві мешканці, вони поскаржилися на порушення карантину та шум. Коли поліція прибула на виклик, розігнала натовп та склала відповідний протокол.

Не всі учасники вечірки виконали вимоги правоохоронців, деякі навіть кидали у поліцію порожні пляшки з-під алкоголю. Відбулися сутички, проти дебоширів довелося застосувати спецзасоби.

Французька поліція накрила вечірку у розпал локдауну: відео FranceNews24

За даними журналістів, нікого з гостей вечірки не затримували. Правоохоронці намагаються встановити організаторів забороненого заходу.

Також правоохоронці повідомили – щонайменше 1 відвідувач вечірки був інфікований коронавірусом. Через це решту відвідувачів закликали піти на самоізоляцію та зробити тест.

Що відомо про локдаун у Франції

  • 30 жовтня Франція ввела загальнонаціональний локдаун. Бари, ресторани і частина магазинів у країні не працюватимуть аж до 1 грудня.
  • Людям дозволили виходити на вулицю у кількох випадках: на роботу, до медичних закладів, за необхідними товарами чи щоб допомогти комусь із близьких.
  • Французи можуть гуляти, проте тільки біля власних будинків. Студентів же тимчасово перевели на дистанційне навчання. За порушення карантину загрожує штраф від 135 євро.
  • Станом на 14 листопада 1 915 713 людей у Франції захворіли на COVID-19. Від ускладнень хвороби померли 42 600 пацієнтів, водночас одужали – 139 760.