За словами міністра внутрішніх справ Франції Жерара Дарманена, поліція Франції відреагувала дуже швидко. Про це Дарманен повідомив на своїй сторінці у твіттері.

Важливо Масштабна спецоперація проти торгівлі дітьми в Європі: затримали майже 400 осіб

Він додав, що затриманий становив реальну загрозу і батькам, і дітям початкової школи.

Я відзначаю витримку й оперативність сил правопорядку, які дуже швидко відреагували й затримали небезпечну особу, озброєну різаком, біля початкової школи у Сен-Сен-Дені,
– заявив французький міністр.

Наразі правоохоронці встановлюють мотиви та детальну інформацію про зловмисника.

Департамент Сен-Сен-Дені, де трапився інцидент: карта

У Франції почастішали випадки тероризму

  • Лише за жовтень 2020 року у Франції скоїли 3 напади, які пов’язують з ісламістським тероризмом із застосуванням холодної зброї.
  • Так, у приміщенні церкви Нотр-Дам у Ніцці чоловік із ножем атакував людей, вигукуючи ісламські релігійні гасла, зокрема "Аллах акбар". Поліція зловмисника затримала. Жертвами нападу стали три людини, також є багато поранених. Справою займається антитерористичний комітет французької прокуратури.
  • Пізніше в іншому французькому місті – Авіньйон – чоловік із ножем намагався напасти на поліцейських. Він також вигукував "Аллах акбар" і погрожував співробітникам поліції. Правоохоронці нападника ліквідували.
  • Третій напад стався у Саудівській Аравії та був спрямованим на консульство Франції. Напад скоїв озброєний ножем чоловік. У результаті постраждав охоронець дипустанови. А нападника затримала місцева поліція.

У Франції сталася низка терактів: дивіться відео