Кілька сотень громадян зібралися в центрі британської столиці, і потрапили за ґрати. Про це повідомили на офіційній сторінці пресслужби поліції Лондона.

Актуально Коли буде локдаун в Україні: версія від міністра Немчінова

Деталі протесту

Загалом у Лондоні поліція затримала 155 протестувальників. Всі вони вимагали скасувати жорсткий карантин, який запровадила влада, аби стримати розповсюдження коронавірусу.

Протестувальники тримали плакати з гаслами "Припиніть контролювати нас!" і "Більше жодних локдаунів!".

Спочатку правоохоронці закликали людей розійтися і не порушувати обмеження на масові зібрання. У відповідь кілька протестувальників почали жбурляти у бік поліції пластикові пляшки та димові шашки. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ.

Затриманим протестувальникам висунули обвинувачення у порушенні карантину і громадського порядку. Їм загрожує кілька діб адміністративного арешту.

Затримання були пов'язані з низкою різних правопорушень, зокрема, з порушенням коронавірусних обмежень,
– мовиться у повідомленні.

Затримали "Санта Клауса"

Окрім того, протестувальники зібралися на території Оксфорд-Серкус і Ріджент-стріт.

Поліцейські навіть затримали Санта Клауса – чоловіка, який вимагав скасування обмежень. Він був одягнений у відповідний костюм.

До слова, британський уряд дозволив пом'якшити карантинні обмеження на зимові свята. Послаблення локдауну триватиме з 23 до 27 грудня. У ці дні британці зможуть відвідати родичів та зустрітися з найближчими друзями.