Цю версію перевіряли ще на перших етапах слідства. Про це заявив голова Нацполіції Ігор Клименко в інтерв'ю "РБК-Україна".

До теми З'явилась нова версія вбивства Шеремета: розслідування ЗМІ

Справа вже в суді та поліція не має права її коментувати,
– зазначив Клименко.

Що відомо про нову версію вбивства Шеремета

Розслідування щодо нової версії вбивства раніше оприлюднили в ЗМІ. Журналісти стверджували, що Марина Мацюк у 2016 році звернулась до правоохоронців та розповіла, що Максим Зотов зізнався їй у вбивстві Шеремета. Жінка зазначила, що потім Зотов пропонував їй 50 тисяч доларів за мовчання.

Крім того, розслідувачі дослідили, що Зотов пов'язаний із колишнім міністром доходів і зборів України Олександром Клименком. Ексміністр нібито просив у Шеремета, аби той допоміг йому повернутись в українську політику. За інформацією ЗМІ, Клименку та Шеремету тоді не вдалось домовитись. Саме після цього журналіст загинув.

Раніше представник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко стверджував, що правоохоронці відкинули цю версію через давній конфлікт Мацюк із Зотовим.

Вбивство Шеремета: коротко

  • Авто, на якому їхав Шеремет, підірвали 20 липня 2016 року.
  • Протягом 3 років про розслідування вбивства нічого не було відомо.
  • У грудні 2019 року на брифінгу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про затримання фігурантів справи.
  • Підозру оголосили 3 людям: військовому Сил спеціальних операцій ЗСУ та музиканту Андрію Антоненку, волонтерці й дитячому хірургу Юлії Кузьменко та військовому медику Яні Дугарь.
  • Усі підозрювані заперечують провину. Значна частина суспільства стала на їхній бік.
  • Справу розглядатиме суд за участі присяжних. 28 вересня вже відбулось перше засідання суду.