Про це він розповів у коментарі "Крим.Реалії".

Мене 2 червня доставили під конвоєм додому. А в кінці червня я був уже на материку. Я зараз не можу сказати, як саме це зробив. Можливо, в майбутньому цей шлях знадобиться нашим хлопцям, які там сидять. Тому не скажу,
– зазначив Ільченко.

Після звільнення з СІЗО, йому було заборонено залишати квартиру, використовувати телефон та інтернет. Під час утримання в СІЗО Ільченко пройшов примусову психіатричну експертизу, де йому давали якісь таблетки, "нібито щоб не боліла голова".

Приїхавши на материкову Україну, він починав життя практично з нуля, стати на ноги допомогли громадські організації. Він заробляє викладанням іноземних мов, де зараз проживає – тримає в таємниці.

В окупованому Севастополі він жив з літнім батьком і матір'ю – інвалідом першої групи. Ільченко і його батьки після анексії Криму Росією не прийняли російське громадянство. Його бізнес був знищений внаслідок російської анексії Криму та його арешту.

Батько намагався переслати йому гроші після втечі, але вони не дійшли, бо Ільченко "внесений в офіційний список терористів в Росії".

Довідка: Власника приватної школи іноземних мов в Севастополі Юрія Ільченка заарештувала ФСБ Росії після того, як він в інтернеті закликав українську владу до повної блокади Криму, а також до позбавлення кримчан, які отримали російські паспорти, українського громадянства. Також йому ставили в провину перепост повідомлення Дмитра Яроша. Ільченка в Росії звинувачують у пропаганді міжнаціональної ворожнечі, екстремізму і сепаратизму.