Все про польовий мобільний госпіталь – читайте у програмі "Кордон.UA" на 24 каналі.

Цікаво "Чорні списки" прикордонників: як не стати "невиїзним" за кордон

Польовий мобільний госпіталь Державної прикордонної служби України – установа унікальна. Там є сучасне обладнання, 60 ліжкомісць та приблизно стільки ж персоналу. Його можна швидко розгорнути на будь-якій ділянці кордону залежно від загрози.


У шпиталі є сучасне обладнання / Скриншот з відео

"Госпіталь створений за стандартами НАТО, він може бути розгорнутий за багатьма профілями. Зараз, враховуючи світову пандемію, ми розгортаємо його в інфекційному форматі", – сказав начальник головного військово-медичного клінічного центру Держприкордонслужби України Володимир Лопайчук.

Начальник військово-польового інфекційного госпіталю Валентин Приймак пояснив, що в складі госпіталю є приймально-діагностичне відділення, лабораторно-діагностичний комплекс, відділення інфекційної терапії та реанімації. Нещодавно у Києві команда прикордонних медиків провела навчання з розгортання шпиталю та протестувала новітню апаратуру, яку закупили за кошти фонду боротьби з COVID-19. Тренінг проходив у польових умовах.


Прикордонники готуються до другої хвилі пандемії / Скриншот з відео

Госпіталь оснащений сучасним інструментальним та діагностичним обладнанням, яке може працювати як в стаціонарних умовах, так і в польових умовах,
– наголосив Лопайчук.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко наголосив, що задоволений, що у Державній прикордонній службі України є такий мобільний госпіталь.


Польовий мобільний шпиталь / Скриншот з відео