Що відомо про інвестиційну угоду польської компанії з ЕРУ

Видобуток газу здійснюватиметься на українській території поблизу Польщі. PGNiG провела дослідження, які показують схожість геологічних структур української ділянки з найбільшим родовищем природного газу в Польщі – Перемишльським. Про це повідомили на сайті ЕРУ.

Важливо Ціни на нафту знову падають після тривалого тижневого зростання: що відбувається на ринку

Ця ліцензія – наша перша перспектива розвідки в Україні. Ділянка розташована в дуже перспективній геологічній зоні, що охоплює також Перемишльське родовище,
– зазначив голова правління PGNiG Єжи Квєцінській.

У польської компанії заявлять, що в них є всі необхідні ресурси, а також технології та обладнання. Їхні працівники володіють досвідом, накопиченим за 60 років розвідки та видобутку в Жешувському регіоні. Це забезпечить міцну основу для успіху проєкту.

"Ми раді можливості розширити наші розвідувальні та видобувні роботи на нових ринках за допомогою надійного ділового партнера", – підкреслив голова правління компанії.

До теми Нафтовий бізнес Марченко та Медведчука потрапив у топ-100 від російського Forbes

За словами Квєцінського, компанії прагнуть забезпечити стабільне та безпечне постачання природного газу польським та українським споживачам.

Ми вже бачимо позитивні наслідки проєктів, реалізованих за останні роки країнами Центральної та Східної Європи, які посилили інтеграцію газотранспортних систем сусідніх країн,
– пояснив посадовець.

Щоб підстрахуватися від політичних ризиків, PGNiG та ЕРУ розпочали переговори з US International Development Finance Corporation та Poland’s Export Credit Insurance Corporation (KUKE).

Що таке PGNiG

Польська нафтогазова компанія PGNiG займається розвідкою і видобутком природного газу та сирої нафти. Також компанія займається імпортом та розподілом газоподібного та рідкого палива. PGNiG надає послуги з геофізики та буріння. Філії компанії здійснюють геологорозвідувальну діяльність у Норвегії та Пакистані. Також вони продають газ в Німеччині. PGNiG та ЕРУ експортують природний газ в Україну з 2016 року. Компанії спільно постачали газ для потреб українського оператора електромережі та складів "Укртрансгазу". Угоду про розвиток і видобуток газу на Львівщині PGNiG та ЕРУ підписали 9 грудня 2019 року.