У своєму відеозверненні виконувач обов'язків мера Полтави Олександр Шамота пояснив, що людям необхідно заробляти на прожиття і годувати свої сім'ї.

Цікаво Працюватимуть на профілактику: у поліції пояснили, що робитимуть із виборцями без масок

Він закликав заклади торгівлі, обслуговування та фітнес-клуби працювати у звичайному режимі. Місто не зважатиме на встановлені урядом обмеження.

Жодних компенсаторів ні підприємствам, ні міському бюджету держава не пропонує,
– зауважив Шамота.

Він сказав, що через останні події із зонуванням місцева влада вирішила захистити людей – запровадили кабінет безоплатної юридичної допомоги. "Якщо на вас складають протокол за порушення карантину, звертайтесь – ми оскаржимо його в суді", – запевнив Шамота.

Також він звернувся до водіїв громадського транспорту та закликав їх продовжувати роботу, адже "місто повинно допомогти людям спокійно доїхати до роботи".

Новий розподіл України на карантинні зони

  • Нове епідемічне зонування почало діяти з 5 жовтня 2020 року. Міністерство охорони здоров'я поділило всі регіони України на 4 зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Відповідно, у кожній зоні діють інші карантинні обмеження.
  • До червоної зони віднесли 2 міста: Тернопіль та Канів, що на Черкащині. Більше про те, як розділили міста по зонах – читайте тут.
  • МОЗ визначає рівень загрози у містах за такими показниками: заповненість ліжок, тестування, рівень захворювань на 100 тисяч населення за 14 днів.

Адаптивний карантин / Інфографіка 24 каналу