Про це повідомив адвокат покійного Ігор Черезов.

Читайте також: Помер 15-річний Дмитро Ружевич – наймолодший в Україні директор приватної бібліотеки

Чоловік помер в лікарні "Феофанія" від двосторонньої пневмонії.

У 1991-ому Мельник очолив Національний університет державної податкової служби України, який тоді ще називався Ірпінський індустріальний технікум.

Влітку 2013-ого у виші розгорівся корупційний скандал (тоді його очільник і звільнився). Мельника піймали на хабарі за вступ до Податкової академії. При обшуку в його кабінеті виявили 30 тисяч доларів.

Тоді ж Мельник ліг у лікарню, відповідно на судові засідання не ходив. Йому все обрали запобіжний захід у вигляді тримання під домашнім арештом. Ректор цим скористався і втік з країни. Петра Мельника оголосив у розшук Інтерпол. Навесні 2014-ого той повернувся до України, і його затримали. Та у 2015 році суд визнав ректора не винним. Далі була апеляція – і знову вирок "не винний".

Читайте також: Опоблок висуне Вілкула кандидатом у президенти

Мельник також встиг побудувати депутатську кар'єру. Вперше народним обранцем він став у 98-ому. У 2006 році Мельник знову потрапив до Ради по багатомандатному загальнодержавному округу "Партії регіонів", у 2012-ому – по виборчому округу від (Київська область). Відомо, що під час виборів 2012-ого студентів і працівників Податкової академії змушували голосувати за Мельника під загрозою виключення з вишу (для студентів) і звільнення (для працівників). Тоді ж стався гучний скандал між Петром Мельником і Іриною Геращенко на виборчій дільниці. На виборах мера міста Обухова Мельник схопив і намагався силою виштовхати з дільниці депутатку від НУНС, яка спостерігала за їх перебігом.