Є шанс, що це виходило від чиновників Росії, – Помпео

Офіційний Вашингтон планує докласти якомога більше зусиль для проведення розслідування і становлення винних в інциденті з російським опозиціонером, інформує Mirage News.

До теми Мав померти в літаку: Навального отруїли новим типом "Новачка", – Die Zeit

Коли люди у всьому світі бачать спробу отруїти дисидента, вони визнають, що є істотний шанс, що це насправді виходило від високопоставлених російських чиновників. Я думаю, що це недобре для російського народу,
– заявив Помпео.

Зазначимо, що глави МЗС країн "Великої сімки": Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії й США, а також Високий представник ЄС засудили отруєння Олексія Навального. Росію закликали негайно провести незалежне розслідування та покарати винних.

Занепокоєння використанням "Новачка" висловили і в Організації із заборони хімічної зброї та НАТО.

Отруєння Олексія Навального: головне

  • 20 серпня російський опозиціонер летів з Томська до Москви, у літаку йому стало погано. Після екстреної посадки в Омську політика госпіталізували, він впав у кому.
  • Російські медики заявляли, що не знайшли в аналізах Навального отрути. А причина такого стану, на їхню думку, була в порушеному обміні речовин.
  • 22 серпня політика перевезли на лікування у німецьку клініку "Шаріте".
  • 2 вересня німецькі лікарі разом з експертами з Бундесверу оголосили, що опозиціонера отруїли «Новачком»
  • Нещодавно Навальний вийшов з коми та почав реагувати на оточення. Однак говорити про те, наскільки сильно отруєння вплинуло на організм – наразі зарано.