Яку суму вдалося зібрати і в чому унікальність харківського театру – читайте далі у матеріалі 24 каналу.

Цікаво Діти у захваті, а батьки просять ще: у Львові театр ляльок мандрує районами міста – яскраві фото

► Театр міг опинитися на вулиці

Через відсутність вистав протягом більш ніж двох місяців актори залишились без заробітку. Рятує те, що це не єдина їх робота.

Але є й інша проблема – театру немає чим платити за оренду – а це 240 тисяч гривень. Частину будівлі у центрі міста Post Scriptum орендує останні 8 років для себе та театральної студії. Аби вижити, театр звернувся по допомогу до харків'ян в інтернеті і отримав підтримку, якої навіть не очікував. За лічені дні зібрали ледь не всю суму.

Зворушений до сліз, тому що протягом 1 – 3 днів на підтримку театру Post Scriptum почали поступати кошти. Це неповна сума. На сьогодні ми зібрали 207 тисяч. Я дуже дякую тим, хто відгукнувся і прийшов нам на допомогу,
– розповів засновник та режисер театру Post Scriptum Степан Пасічник.

пост скриптум харків театр степан пасічник
Степан Пасічник / Фото 24 канал

► Чим унікальний театр

Іншого такого театру в Харкові немає: від започаткування він україномовний і безбар'єрний. 70 глядачів перебувають буквально на сцені. Актори розповіли, що в театрі немає костюмерів і гримерів, і вони все роблять своїми руками.

"Я кажу зараз збоку глядача: коли відчуваєш актора дуже близько до себе – все сприймаєш якось інакше, ніж на великій сцені", – пояснила заслужена артистка України Майя Струннікова.

Важливо Коли відкриються театри та концертні зали: етапи виходу з карантину

Прем'єра в театрі Post Scriptum мала відбутись в середині березня – але не встигли через карантин. За весь час карантину Post Scriptum не зіграв приблизно 50 вистав.

Як виглядає театр Post Scriptum / Скриншоти

Дивіться відео: харків'яни врятували унікальний театр