Жителям Севастополя на надходять СМС-повідомлення із закликом сказати "так" на голосуванні за поправки до конституції Росії, повідомляє "Крим.Реалії".

Зверніть увагу Заганяють насильно, лякаючи звільненням, – російський журналіст про поправки до конституції РФ

Про що мовиться у СМС

Повідомлення приходять із севастопольського фіксованого телефонного номера +78692417100. Відомо, що це номер міської державної організації "МФЦ Мої Документи Севастополь".

У СМС написано:

Візьміть участь у голосуванні за поправки в Конституції. Скажіть "ТАК" єдності та процвітанню Росії! Дільничні комісії працюють до 1 липня з 08:00 до 20:00. На виході з дільниці не забудьте поставити "Народну оцінку влади" і взяти участь у вікторині "Патріотична столиця". Виграйте автомобіль, смартфон або інші цінні призи!".

крим севастополь голосування за поправки конситуції рф смс
Так виглядає повідомлення

Зауважимо, що наразі немає реакції відповідних відомств анексованого Севастополя.

Раніше мешканцям окупованого Донбасу, які отримали від Росії незаконні паспорти, дозволили голосувати за поправки до Конституції Росії. Щоправда їм доведеться для цього їхати в Ростовську область за свій рахунок.

Що відомо про голосування за поправки до російської конституції?

В Росії та анексованому Криму з 25 червня по 1 липня триває голосування за поправки до конституції Росії.

Одна з них стосується так званого обнулення президентських термінів. Це дозволить Володимиру Путіну брати участь у виборах ще два рази і теоретично залишатися при владі до 2036 року.

У Міністерстві закордонних справ України раніше зазначили, що голосування за поправки до конституції Росії на території анексованого Криму є незаконним.