В українському Міністерстві зазначили, що робота вказаних іноземних компаній у Криму суперечить політиці невизнання та порушує встановлені Євросоюзом санкції проти Росії у зв’язку з незаконною анексією Криму та Севастополя.

Читайте також: "Полум'яний український привіт Adidas": у компанії не знали, кому насправді належить Крим

У відомстві уточнили, що на російському сайті компанії DHL Express було вказано адреси офіційних представництв (сервісних відділень) у Криму, проте станом на 10 листопада ця інформація була видалена з сайту. Так, повідомлялося, що відділення DHL Express розташовані у Сімферополі, Севастополі та в Керчі.

DHL Express у Криму
У Криму працює DHL Express

У свою чергу компанія Adidas AG також вказує на своєму сайті адреси офіційних магазинів Adidas у Криму: у Сімферополі (3 магазини), Севастополі та Ялті (2 магазини).

Adidas у Криму
У Криму працює Adidas

Також на російському сайті компанії Puma SE вказані адреси офіційних магазинів Puma у Криму, а саме – в Сімферополі.

Puma у Криму
У Криму працює Puma

"Враховуючи вищезазначене, МТОТ звернулося до відповідних органів влади щодо необхідності вжиття передбачених законодавством заходів, спрямованих на захист незалежності, державного суверенітету, безпеки, територіальної цілісності та непорушності державного кордону, національних інтересів України", – наголошується у повідомленні українського Міністерства.