Таку думку сайту "24" висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Леонов.

За його словами, опитування зафіксувало достатньо цікаву тенденцію – зберігається запит у суспільстві на так звану третю силу. Як нагадує політолог, партії "Самопоміч" свого часу, а ще раніше "УДАР" вискочили з-за спин лідерів на виборах тому, що, по суті, не представляли ані владу, ні опозицію.

Зараз політичні сили, на які виборці покладали сподівання, їх не виправдали. Це засвідчує кризу опозиційних сил. Українці продовжують пошук, і кандидатура Вакарчука органічно багатьом підходить. Він зарекомендував себе як людина з певною громадянською позицією,
– говорить Леонов.

Як зазначає експерт, опозиційні сили втрачають свій електорат, і їм би зберегти своє. Зокрема, починається перетік голосів від Юлії Тимошенко до Вакарчука. Адже був момент, коли "Батьківщина" вирвалася вперед і була електоральним лідером. А зараз в цієї партії спостерігається тенденція до зниження рейтингів.

Популярність Вакарчука – головний біль для Юлії Тимошенко, тому що стоїть питання, хто потрапляє до другого туру на президентських виборах. Питання також у тому, чи почнуть навколо Вакарчука гуртуватися певні сили. Тоді можна побачити, наскільки це серйозно, чи все ж це все віртуальний елемент. Можливо, хтось уже вмовляє Вакарчука балотуватися,
– вважає політолог.

Водночас Олександр Леонов підкреслює: до виборів ще багато часу – півтора роки. Тому рейтинги ще змінюватимуться. Якщо Вакарчук нічого не робитиме, то, вочевидь, дещо втратить свою популярність серед електорату.

Нагадаємо, згідно дослідження, проведеного чотирма провідними соціологічними компаніями України : SOCIS, КМІС, Рейтинг і Центр Разумкова, за підтримки Комітету виборців України, 16,1% виборців готові проголосувати на виборах президента за діючого голову держави Петра Порошенка, 14,4% – за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко, 12,1% – за співака Святослава Вакарчука.