Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Вітаю Вас із цією перемогою. Це надзвичайно відповідальна посада. Це частина моєї реформи органів прокуратури", – зазначив президент.

Читайте також: Державне бюро розслідувань: що це таке і скільки зароблятимуть слідчі

Порошенко також зазначив, що окрім призначення керівника ДБР, конкурсна комісія рекомендувала і кандидатів на посади заступників керівника.

"Я сподіваюсь, що конкурсний набір слідчих також забезпечить високий професіоналізм, високу транспарентність, високу незалежність цього органу і кожного із слідчих. Для того, щоб ми могли стверджувати, що це є абсолютно новітній формат правоохоронної системи України", – сказав глава держави.

У свою чергу Труба наголосив, що "головне, щоб в Україні повірили в реалізацію принципу справедливості та невідворотності покарання".

"І це все можна буде досягнути лише професійною наполегливою роботою, новими методами, а також політичною незаангажованістю", – запевнив новоспечений глава ДБР.

Нагадаємо, 16 листопада конкурсна комісія рекомендувала на посаду директора ДБР Романа Трубу. Відомо, що Труба у 2013 році, перебуваючи на посаді прокурора Пустомитівського району на Львівщині, фальсифікував справи проти євромайданівців.