Про це розповів президент Румунії Клаус Йоганніс, передає "Європейська правда".

"Я попросив і президент Порошенко прийняв це, що будь-які подальші зміни чи покращення, які стосуються цього законодавства, оскільки воно стосується румунської меншини, будуть внесені лише після двосторонніх консультацій з румунською владою та з представниками румунської меншини в Україні", – сказав Йоганніс.

Читайте також: У Брюсселі стартував саміт "Східного партнерства"

За словами президента Румунії, Петро Порошенко також пообіцяв, що Україна виконає рекомендації Венеціанської комісії щодо освітнього закону. Йоганніс додав, що мовний закон непокоїть Румунію, але він сподівається на вирішення цієї проблеми.

"Ми оптимістично налаштовані на те, що віднайдемо добрі та гідні рішення", – додав Йоганніс.

Нагадаємо, 25 вересня Президент України Петро Порошенко підписав новий закон про освіту. У документі передбачається, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова - українська. У Бухаресті та Будапешті негативно відреагували на цей закон, бо вбачають у цьому утиски відповідних нацменшин в Україні.

ПАРЄ "рекомендувало" Україні переглянути закон "Про освіту". Зокрема, у ПАРЄ кажуть, що серйозно стурбовані прийняттям 5 вересня Верховною Радою України закону. Раніше Угорщина заявила, що вимагає від України відкликати закон про освіту.