Про свої відвідини ДБР на власній фейсбук-сторінці написав сам Порошенко.

Раніше: Порошенко не прийшов на допит у ДБР: наступного разу його можуть привести примусово

Нині я у ДБР, йду на допит по Мінських угодах. Вони будуть намагатися робити з цього політичне шоу у стилі "Сватів" чи "95 кварталу",
– написав він.

Також Порошенко вів пряму трансляцію з приміщення, у якому розташоване ДБР, однак після того, як він вирушив з адвокатами на допит, воно обірвалося.

Згодом п'ятий президент поспілкувався з журналістами після виходу з будівлі Державного бюро розслідувань. Він, зокрема, заявив, що слідчі зірвали його візит на Всесвітній економічний форум у Давосі, де він мав провести низку міжнародних зустрічей.

"Слідчі, схоже, моніторять мою переписку. Саме у той день, коли я замовив квитки, мені прийшло повідомлення про виклик на допит. Я сказав, що якщо я не поїду у Давос, то прийду поспілкуватися щодо усіх відкритих проти мене справ одразу", – заявив Петро Порошенко.

Варто побачити: Неявка Порошенка на допити в ДБР: бюро вирішило достукатися до ексгаранта через відео

Крім того, президент розкритикував роботу Державного бюро розслідувань через справу про російську агресію у Керченській протоці, злив переписки з кабінету ексдиректора ДБР Романа Труби та справи, які відкриваються за вказівками Андрія Портнова.

Сьогодні понад годину велася дискусія про те, що вони не будуть мене допитувати. То у них слідчих нема, то вони не готові, не мають часу, то ще щось. Бо їм просто потрібне шоу,
– заявив народний депутат.

Порошенко вважає слідчих некомпетентними, а свої обвинувачення щодо можливої держзради – політичним шоу з ознаками переслідування.

Це було жахливо … Я ніколи нічого подібного не чув. Потім, що означає перший, другий, третій, четвертий пункт? Так ви ж пункти не даєте! Що вас саме цікавить? Що вас засмучує? Слідчий ховав очі і це був дуже поганий спектакль,
— повідомив він.

Крім того, він заявив, що йому знову назначили допит так, аби зірвати ще одну міжнародну поїздку. Мовляв, 27 січня він мав би поїхати на парламентську асамблею НАТО, а на 31-ше йому призначили ще один допит.

Петро Порошенко прийшов на допит у ДБР: дивіться відео


Порошенко під ДБР/ фото Укрінформ


Порошенко прийшов у ДБР/ скріншот із відео

Підтримати його прийшла колега по партії, народна депутатка Ірина Геращенко.

Порошенко прийшов у ДБР: відео

У чому підозрюють Петра Порошенка

  • Перехід українських кораблів через Керченську протоку, через що Росія здійснила агресію проти України; введення військового стану на території України з метою можливої узурпації влади.
  • Захоплення державної влади та підроблення при цьому офіційних документів під час внесення подання на призначення прем'єр-міністра України за відсутності коаліції у Верховній Раді.
  • Ймовірна втрата матеріальних носіїв секретної інформації, що містять державну таємницю (з ситуативної кімнати Адміністрації Президента).
  • Незаконний перетин державного кордону України з використанням завідомо підроблених документів (поїздка на Мальдіви).
  • Незаконне затримання Міхеїла Саакашвілі та подальше незаконне видворення його за межі території України до Польщі.
  • Організація незаконного переправлення Миколи Чауса через державний кордон України до Молдови.
  • Скасування рішення голови Первомайської районної державної адміністрації Миколаївської області щодо зарахування земельної ділянки в межах території Ленінської сільської ради до земель запасу державної власності.
  • Ухилення від сплати податків та подальша легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, під час продажу ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському".
  • Ухилення від сплати податків та подальша легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, під час правочину з купівлі-продажу ТОВ "Телеканал "Прямий".
  • Протиправне заволодіння майном бази відпочинку "Івашка" Українського товариства сліпих службовими особами ТОВ "Союз-Інвест".
  • Неправомірний вплив на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в період березня-травня 2019 року; проведення конкурсу в короткі терміни та постановлення можливо незаконних рішень щодо зміни порядку проведення конкурсу.
  • Зловживання службовим становищем та втручання в діяльність суддів шляхом несвоєчасного призначення їх на посаду, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді безпідставної виплати коштів з Державного бюджету України на виплату їм заробітної плати.
  • Втручання у діяльність суддів Окружного адміністративного суду міста Києва зі сторони Президента України, членів РНБО щодо рішення про скасування націоналізації "Приватбанку".
  • Можлива ​​державна зрада через мінські домовленості. Згідно з поданою заявою, Порошенко досягав домовленості про відновлення територіальної цілісності України "з представниками окупованих територій Донецької та Луганської областей" усвідомлюючи, що Росія є стороною конфлікту.


Кримінальні провадження, у яких фігурує Петро Порошенко/ інфографіка 24 каналу

Петро Порошенко прокоментував допит в ДБР: дивіться відео