Про це глава держави написав у своєму Twitter.

Читайте також: Гинули цілими сім'ями: моторошні спогади про Голодомор тих, кому вдалося вижити

"Наші нащадки завжди мають пам'ятати, що то був не просто штучний голод, а ретельно спланований Голодомор. Ба більше – геноцид, за всіма ознаками, як їх визначено в Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року", – заявив він.

Президент підкреслив, що не визнавати Голодомор так само аморально, як і заперечувати Голокост.

Настав час і нам самим ухвалити закон про відповідальність за невизнання цих двох безпрецедентно жахливих трагедій. Для чого? Щоб ті, хто житимуть після нас, дотримувалися закону України про визнання Голодомору геноцидом українського народу,
– заявив Порошенко.

Він додав, що на сьогодні 14 країн на рівні парламентів теж визнали Голодомор в Україні 1932-33 років геноцидом.

Нагадаємо, щорічно в четверту суботу листопада українці та весь світ вшановують пам'ять тих, хто помер найстрашнішою смертю – від голоду.

20 вересня під час виступу на загальних дебатах 72-ої сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку президент Петро Порошенко нагадав про Голодомор, який у 1932-33 роках забрав життя близько 10 мільйонів українців та закликав країни-члени ООН визнати Голодомор актом геноциду.

Також за результатами опитування, 77% опитаних українців погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу, не погодились з цим 13%, не визначились – 11%.