Копію листа опублікував прес-секретар президента Святослав Цеголко у Facebook.

Читайте також: Хто може врятувати Україну від корупційного "болота"

Президент України Петро Порошенко надіслав голові Верховної Ради Андрію Парубію лист з пропозицією вжити передбачених регламентом заходів, щоб відкликати законопроект №6011 "Про антикорупційні суди".

Створення Вищого антикорупційного суду має стати вагомим елементом системи протидії корупції, і зволікання з його створенням вважаю недопустимим,
– вважає Порошенко.

Порошенко нагадав, що 6 жовтня Венеціанська комісія критично оцінила законопроекти №6011 і №6529 щодо створення спеціальних антикорупційних судових органів.

"Отже, вкрай нагальними є розробка та внесення нового узгодженого законопроекту про Вищий антикорупційний суд. При цьому подання й реєстрація нового законопроекту є неможливими через законопроект №6011, який все ще залишається включеним до порядку денного сесії Верховної Ради, попри рекомендації Венеціанської комісії його відкликати", – говориться в листі.

Також він просить якнайшвидше доручити голові профільного комітету Верховної Ради утворити робочу групу із напрацювання відповідного законопроекту з урахуванням рекомендацій Венеціанської Комісії.



Порошенко відправив листа Парубію