Про це Порошенко написав у своєму Twitter.

"Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення житловими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов'язків військової служби", підписаний", – мовиться у повідомленні президента.

Читайте також: Депутати звільнили від мобілізації батьків дітей з інвалідністю

Зокрема, законом передбачене впорядкування питання забезпечення житлом військовослужбовців, призваних на службу під час мобілізації, на особливий період, шляхом визначення порядку, який передбачає розміщення в казармах (на кораблях), згідно зі Статутом внутрішньої служби ЗСУ.

Відповідно до закону, планується збереження деяких житлових прав військовослужбовців, які призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період, шляхом введення норм, згідно з якими за тимчасово відсутніми військовими цій категорії зберігається жиле приміщення понад 6 місяців.

Також передбачається створення правових підстав для посилення соціального захисту сімей військових, загиблих (померлих) або зниклих безвісти під час проведення АТО. Зокрема, передбачається, що забезпечення житлом у разі потреби цієї категорії сімей здійснюється в порядку, що визначається Кабміном.