– Якби розум диктував порядок денний в президента, то він би розумів, що Саакашвілі швидше б розділяв, ніж об’єднував політиків, що це був би постійний хаос, і були б помилки з боку Саакашвілі, як-от штурм Жовтневого. І це б призводило до подальшого повільного розпаду всіх політиків на різні політичні табори.

Читайте також: Саакашвілі – це величезний ньюзмейкер, яким опозиція не змогла скористатися, – політтехнолог

– Коли страх диктує порядок денний, то він просто хоче позбутися головного болю за будь-яку ціну. І це призводить до того, що тепер, начебто позбувшись Саакашвілі, він сам собі тільки погіршить становище. Це називається – сам собі вистрелить у ногу.

– Всі бачимо, до чого Порошенко хилить. Він каже, що "я буду за свою владу триматися руками, ногами, хвостом і зубами, тільки щоб це корито не віддати". І звичайно, всі хто розуміє, чим це для України обернеться, тепер будуть об’єднуватися навколо ідеї консолідації і створення єдиного політичного проекту на виборах до парламенту і спільного кандидата на виборах президента. Тому що тільки так можна усунути нині правлячу корумповану верхівку від посад.

Більше – дивіться в інтерв'ю.

У чому звинувачують Саакашвілі? У липні 2017 року Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. За офіційними даними – через те, що він нібито вказав неправдиву інформацію під час заповнення документів на отримання українського паспорта, за неофіційними – через конфлікт з Порошенком. В той момент Саакашвілі перебував за кордоном.

10 вересня 2017 року відбувся так званий "прорив" Саакашвілі через польсько-український кордон, коли лідер "Руху нових сил" за підтримки активістів повернувся в Україну без проходження прикордонного контролю.

Саакашвілі просив Міграційну службу про надання йому статусу біженця. Однак і ДМС, і згодом Окружний адміністративний суд Києва та Київський апеляційний адміністративний суд відмовили йому в цьому.

У грудні 2017 року в ГПУ заявили, що Саакашвілі підозрюють у змові з олігархом часів Януковича – Курченком – з метою держперевороту.

5 січня Тбіліський міський суд визнав винним Михайла Саакашвілі у справі "про злісне перевищенні повноважень" на посаді президента Грузії і присудив три роки позбавлення волі. Якщо Саакашвілі екстрадують з України в Грузію як особу без громадянства, у Тбілісі його чекає арешт.