Про це Порошенко сказав під час брифінгу щодо допиту в Державному бюро розслідувань. За його словами, допит був пов'язаний з ситуацією навколо "Прямого".

Читайте також: Телеканал "Прямий" та Петро Порошенко: хто справжній власник

Події, які зараз розгортаються навколо "Прямого" дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу зі спробою рейдерського захоплення "Прямого" каналу. Ініціатором цього є пан Портнов. За його заявою, абсолютними припущеннями, які не мають нічого спільного з правдою, більше трьох місяців ДБР робить спробу тероризувати журналістів,
– сказав політик.

Попри це, Порошенко наголосив, що не має жодного відношення до власності або до управління "Прямим".

Попередній президент також закликав ДБР, СБУ і нову українську владу більше приділяти увагу не "Прямому", а захисту інформаційного простору від втручання держави-агресора Росії.

Кому належить телеканал "Прямий"?До Революції Гідності телеканал мав назву "Тоніс" і належав старшому сину Віктора Януковича Олександру. А коли той втік, канал "Тоніс" дивним чином не був конфіскований у державну власність, опинився в руках оточення Петра Порошенка.

За дивним збігом Януковичі добровільно відписали телеканал новому власнику. Натомість, щодо них Генпрокуратура так і не довела до суду жодної справи про корупцію. Офіційно телеканал належить Володимиру Макеєнку, але практика підставних осіб в Україні існує багато років.

У 2017 році "Тоніс" перейменували в "Прямий канал" і в нього почалося багатомільйонні вливання грошей. Порошенко стверджує, що не має жодного відношення до власності або до управління "Прямим". Та під час президентських виборів-2019 канал активно піарив діючу владу і президента Порошенка, та жорстко критикував його опонентів, передусім Юлію Тимошенко і Володимира Зеленського.

У відповідь на ці звинувачення, директор ДБР Роман Труба заявив, що відомство не намагається захопити канал, а розслідує можливе ухилення від сплати податків під час його продажу, пише "Українська правда".

У ДБР немає жодного провадження, яке б стосувалося діяльності телеканалу "Прямий", тим паче, його редакційної політики, сплати податків телеканалом, роботи журналістів тощо. У нас є провадження щодо можливого ухилення від сплати податків під час продажу цього телеканалу Володимиру Макеєнку,
– наголосив Труба.

Він пояснив, що слідчі не перешкоджають роботі журналістів і ніколи такого не робитимуть.

Що відомо про допит Порошенка у ДБР?Державне бюро розслідувань допитало 5 президента Петра Порошенка у справі щодо можливого ухиляння від сплати податків при купівлі телеканалу "Прямий". Допит тривав близько 2 годин.

Після допиту директор ДБР Роман Труба допустив, що наступний допит Порошенка пройде із застосуванням поліграфа. Порошенко, у відповідь на це заявив, що не довіряє ДБР і готовий пройти допит на поліграфі у прямому ефірі "Прямого".

Зауважимо, наразі Порошенко фігурує в 11 кримінальних провадженнях. Як зазначив генпрокурор Юрій Луценко, п'ятий президент проходить у всіх справах як свідок, підозр йому не вручали.

Дивіться відео: Порошенко прийшов у ДБР