В Офісі генпрокурора уточнили, що за даними слідства, Порошенко підозрюється у тому, що в 2018 році на посаді президента він "шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу – голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади та службових повноважень".

До теми Порошенко прийшов на допит в ДБР: йому повідомили про підозру

У відомстві додали, що президент нібито схилив голову СЗР до умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень. І ці дії були скоєні в умовах особливого періоду.

Захисник політика Ілля Новіков сказав, що підозра сформульована так, начебто "Порошенко з метою вкрасти зарплатню Семочка призначив його на посаду в обхід процедури".

Порошенко прийшов до Офісу Генпрокурора

Петро Порошенко разом зі своїми адвокатами прийшов до Офісу Генерального прокурора, аби отримати підозру особисто. Як повідомляє "Укрінформ", у коментарі журналістам він заявив, що перед тим підозру йому намагалися вручити незаконно.

Він прийшов на допит до ДБР у справі про переміщення картин через кордон. Тоді, як зазначає Порошенко, йому хотіли передати підозру працівники прокуратури. Однак, зробити це має сама генпрокурорка Венедіктова, як каже Порошенко. Усе тому, що він є чинним народним депутатом і експрезидентом.

Відзначимо, що під час приїзду Порошенка до Ірини Венедіктової виникла штовханина всередині її робочого кабінету.

Прибуття Порошенка в Офіс генпрокурора: дивіться відео

Йому загрожує арешт

Досудове розслідування у провадженні проводять слідчі Державного бюро розслідувань. Наразі вирішують питання про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Що відомо про Семочка і Порошенка

  • У жовтні 2018 року журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" опублікували розслідування. Вони встановили, що Сергій Семочко володіє статками, які неможливо пояснити офіційними доходами.
  • При цьому найближча родина Семочка отримала громадянство Росії та веде бізнес в окупованому Криму.
  • Порошенко звільнив Семочка 12 квітня 2019 року.
  • За тиждень до звільнення, 6 квітня, Семочка помітили на вході в АП Порошенка.
  • Пізніше в ефірі одного з телеканалів п'ятий президент підтвердив, що зустрічався із Семочком і саме після зустрічі й розмови з ним підписав указ про звільнення.

Дивіться сюжет 24 каналу: