Портнову винесли попередження. Відповідне рішення прийняла Дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області, повідомляє "5 канал".

Читайте також Погрози та позови від Портнова: чому соратник Януковича уникає покарання

Що вирішила адвокатська комісія

Рішення ухвалили після розгляду скарги ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ".

  • Після розгляду скарги комісія зазначила, що Портнов використовує акаунти в соцмережах для погроз і таврування людей із протилежними політичними поглядами.
  • Також у матеріалах розгляду скарги зазначили, що Портнов допускає "брутальні і зневажливі висловлювання щодо журналістів", постійно "поливає брудом" діяльність п'ятого президента Петра Порошенка.
  • Крім цього, чиновник часів Януковича, використовує статус адвоката як підставу отримання інформації з обмеженим доступом із прямим порушенням норм. Таким чином Портнов ставить під удар репутацію адвоката.

Відтак комісія визнала, що публічні висловлювання Портнова, що містять нецензурну лексику і погрози, суперечать принципам професійної етики адвокатів.

Що каже Портнов

Портнов зухвало відреагував на попередження у фейсбуці. Він впевнений, що "як винесли попередження, так і скасують".

Попередження, яким би смішним і дурним воно б не було, скоро потрібно буде з'їсти, а навчально-виховні заходи щодо Порошенка доведеться посилити,
– написав Портнов.

До теми Суд став на бік Портнова: поліція закрила справу про погрози журналістам "Схем"

Що відомо про погрози Портнова

  • У 2019 році журналісти повідомили, що Портнов з 2017 року погрожує прокурорам, які розслідують кримінальні провадження, де він фігурує.
  • Погрози отримували співробітник ГПУ Олександр Божко, колишній очільник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк та ще один співробітник ГПУ.
  • Тоді комісія адвокатури відмовилася притягнути до відповідальності Портнова.