Коли будуть посадки: що відповіла Венедіктова

Про це Венедіктова розповіла у коментарі ТСН. За її словами, зараз Вищий антикорупційний суд ухвалив 10 реальних вироків позбавлення волі.

До теми Обговорили посадки топ-корупціонерів: Венедіктова викликала на нараду керівників САП та НАБУ

"Це що, немає посадок? Там і прокурори, і судді, і СБУ. Я як генпрокурорка дала три підозри народним депутатам і п'ятому президенту України", – зауважила вона.

Генпрокурорка додає, що готова прийти у будь-який час до Верховної Ради, аби відзвітувати перед депутатами. І на підставі цього ухвалюватимуть рішення, чи залишати її на посаді.

Я хочу показати депутатам статистику нашої роботи. Попри коронавірус, попри те, що прокурори були в атестації, у нас показники – вищі, ніж минулого та позаминулого року,
– переконує очільниця Офісу генпрокурора.

Водночас вона наголосила, головне завдання генерального прокурора – проводити координаційні наради, а останніми роками їх не було.

"Я за сім місяців провела три. Зараз у перспективі реально треба зробити координаційну роботу з екології. Тому що у державі є три найголовніші біди – це війна, корупція та екологія, яка дійсно на нас впливає кожного дня", – каже Венедіктова.

Відтак, підкреслює вона, є речі, якими вже може пишатися та звітувати. І за цифрами її показники перевищують попередні роки.

Зверніть увагу Претензії до Венедіктової: чи вдасться генпрокурорці показати результат за 2 місяці

Ірина Венедіктова на посаді генпрокурора: основне

  • Ірина Венедіктова очолила Офіс генпрокурора за підсумками голосування на позачерговому засідання Ради 17 березня: її кандидатуру підтримали 269 народних обранців.
  • Згодом президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ. Власне Зеленський і вніс до парламенту подання про призначення її генпрокурором.
  • На цій посаді Венедіктова замінила Руслана Рябошапку, якому парламент висловив недовіру ще 5 березня.
  • Сама ж Венедіктова до цього часу виконувала обов'язки керівниці Державного бюро розслідувань.