У ході реформування часто виникає питання щодо процесуального керівництва прокуратури у кримінальних провадженнях, підкреслив Сергій Іонушас у коментарі журналістці "Радіо Свобода".

Цікаво Іонушас про призначення генпрокурором: Фракція обговорювала мою кандидатуру

Я повністю підтримую необхідність проведення реформи і оновлення як керівного складу, так і загалом складу прокуратури. Тобто ті меседжі, які були напрацьовані Русланом Рябошапкою і всією нашою командою, вони зберігаються, вони незмінні,
– запевнив нардеп.

Відтак він висловив переконання, що курс на реформу прокуратури буде незмінним навіть після зміни генпрокурора. Втім, наголосив він, необхідно зберігати баланс щодо не лише реформування, а й практичної діяльності прокуратури.

"Тобто разом з реформою треба думати і про практичні завдання. Наприклад, у виконуючої обов'язки голови ДБР Ірини Венедіктової виникли питання щодо наявності процесуальних керівників у справах. Вона озвучила, що їх немає. Тобто першочергово потрібно вирішити питання про щоденну практичну роботу процесуальних керівників", – сказав Сергій Іонушас.

Резюмуючи, він наголосив, що реформа не є самоціллю. Мовляв, передовсім має бути виконання функцій прокуратури як органу правосуддя, а реформа – лише засіб ефективної діяльності.

Зміна генерального прокура України: коротко

Відставку Руслана Рябошапки ініціювали народні депутати, які зібрали підписи за оголошення йому недовіри. Опісля під час позачергового засідання у четвер, 5 березня, Рада підтримала його відставку.

Перед цим народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що фаворитом фракції на заміну Рябошапці є саме Сергій Іонушас. Хоча, підкреслив він, можливі й інші кандидатури.

Хто такий Сергій Іонушас?Сергій Іонушас – народний депутат України 9 скликання від фракції "Слуга народу", заступник голови парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності.

Йому 39 років, а народився він у російському Санкт-Петербурзі у 1979 році. До депутатства був адвокатом та керівником юридичної фірми "Гелон".