Журналісти розпитали жителів Харкова, Львова та Тернополя про те, що вони думають про відповідні обмеження. Детальніше про це – у сюжеті 24 каналу.

Читайте також Скільки втратили кафе та ресторани за перші дні карантину вихідного дня

Що думають у Харкові

На думку деяких мешканців Харкова, карантин вихідного дня не зовсім потрібний. Люди повинні працювати та заробляти гроші, адже у цьому випадку не допоможе ніхто, вважають місцеві.

За словами одного з мешканців міста, статистика свідчить, що у молодої здорової людини ймовірність померти від вірусу – дуже низька. А коли людей позбавляють роботи, то вони страждають, зауважив харків'янин В'ячеслав. Водночас він додав, що потрібна відповідна робота з медичною системою, завдяки якій держава допомагатиме людям, а не шкодити.

Дехто з мешканців міста повідомив, що через карантин залишився без місця роботи. За словами харків'янки Вікторії, вона працює у сфері туризму, а через карантинні заходи – немає грошей на оплату оренди приміщення.

Офісу немає, але з людьми потрібно десь зустрітися. Нещодавно я віддала документи на лавочці на зупинці, тому що в кав’ярню ми не змогли зайти – вона закрита на карантин вихідного дня,
– розповіла харків'янка Вікторія.


Через карантин у людей виникли проблеми з роботою / Скриншот з відео

Як ставляться до карантину у Львові

Деякі мешканці Львова вважають, що відповідні дії влади є панікою, однак потрібно лише чекати дієву вакцину. За словами львів'янки Інни, взагалі невідомо, як карантин вихідного дня може повпливати на розповсюдження коронавірусу.

"Люди як ходили, так і будуть ходити, кращим виходом є не карантин вихідного дня, а дотримання санітарних умов і носіння масок. Однак це потрібно ретельно контролювали", – зазначила жителька міста.

Львів, карантин
У Львові розповіли, що думають, про карантин / Скриншот з відео

Серед інших львів'ян також розповіли про негативне ставлення до карантину вихідного дня. Деяким мешканцям міста у вихідні "хочеться хоча б випити кави з друзями", однак вони також вважають, що, мабуть, повний локдаун насправді є єдиним виходом.

Що думають мешканці Тернополя

Згідно з думкою частини жителів Тернополя, карантинні обмеження потрібні, але необхідно роз'яснити людям відповідні наслідки. Проте інша частина мешканців переконана, що позитивного результату не буде, а такі дії влади лише погано вплинуть на громадян.

Українці про карантин вихідного дня: дивіться відео 24 каналу