Відповідну думку озвучила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі одного з телеканалів, повідомляє 24 канал.

До теми: Українці взяли участь у всенародному опитуванні від Зеленського: які результати

Такий інструмент прямої демократії – правильна й хороша річ, і тепер потрібно подумати, як це закріпити на постійній основі. Наприклад, це може бути голосування в додатку "Дія". Звичайно, це не матиме юридичних наслідків, тому що їх може мати тільки референдум. Але опитування великої кількості респондентів – це спосіб звірятися в режимі реального часу,
​– заявила Євгенія Кравчук.

Хоча вона і відмітила проблеми при цьому опитуванні. Серед них і те, що представник "ОПОРИ" зміг проголосувати як мінімум сім разів.

Щодо підсумків голосування, то для Кравчук результати не стали несподіванкою. І тепер вона очікуватиме, як їх буде використано в політичному житті.

"Я була впевнена, що питання скорочення кількості депутатів матиме більшу підтримку. Це може бути додатковим аргументом при голосуванні в другому читанні за закон, внесений Володимиром Зеленським. Тепер подивимося, які партії наважаться підтримати думку народу й голосувати за скорочення.Приємною несподіванкою був високий результат питання про медичний канабіс. Тут вже готові кілька законопроєктів, і тепер дискусія буде в парламенті", – заявила Євгенія Кравчук.

Варте уваги: Підсумки опитування Зеленського: яке питання розглянуть першим

Як українці відповіли на запитання всенародного опитування

  • Довічне ув'язнення за масштабну корупцію підтримали 82,97% українців, які взяли участь в опитуванні. Ця ідея не сподобалась лише 13,87% респондентам;
  • Створення вільної економічної зони на Донбасі підтримали 46,7% опитаних українців. Натомість 46,48% респондентів виступили проти цього;
  • Скорочення кількості нардепів до 300 підтримали 89,6% опитаних, а не підтримали – 7,12%;
  • Легалізацію медичного канабісу підтримали 64,88% респондентів, а не підтримали – 29,53%;
  • Право України на використання безпекових гарантій, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення територіальної цілісності підтримали 74,21% учасників опитування, але 17,21% – проти цього.

результати голосування 25 жовтня