Кравчук наголосив, що підтримує ідею президента Володимира Зеленського та "здивований істерикою через опитування". Про це політик сказав в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє 24 канал. До того ж опитування не матиме юридичних наслідків.

До речі Зеленський озвучив друге питання для всенародного опитування: відео

Кравчук про вільну економічну зону на Донбасі

Кравчук переконаний, що це сприятиме організації життя та місцевого самоврядування у регіоні. Крім того, політик розповів, що проєкт вільної економічної зони розробляли ще за часів його президентства.

Шість років війна, щось потрібно шукати. Шукати реальні виходи із ситуації,
– зазначив Кравчук.

За словами Кравчука, для створення вільної економічної зони потрібно, аби не було війни.

"Створюють передумови для того, щоб не було війни, умови управління в цих районах на рівні місцевого самоврядування та виконавчої влади. Коли все це разом діє – війна зупиняється", – запевнив Кравчук.

Політик заявив, що всенародне опитування є законним, адже це – ініціатива волонтерів. Вона не має юридичних наслідків. Також Кравчук зазначив, що реакція суспільства на пропозицію президента була бурхливою через політиків. За його словами, вони злякалися перемоги "Слуги народу" на місцевих виборах.

Детальніше про реакцію Кравчука на запитання – дивіться у відео 24 каналу

Що відомо про опитування Зеленського

Раніше Зеленський анонсував опитування під час виборів. Біля виборчих дільниць волонтери роздаватимуть людям анкети, де будуть додаткові 5 питань.

Перше і друге питання президент вже озвучив:

  1. Чи підтримуєш ти створення на Донбасі вільної економічної зони?
  2. Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?