Про це повідомляє прес-служба компанії у Twitter.

Як відомо, вдень 27 червня низка українських компаній почали повідомляти, що на них здійснено хакерську атаку. Зокрема, про атаку повідомили у "Київенерго", банки, компанія "Нова пошта".

Зазнала атаки і російська компанія "Роснефть". У зв'язку з атакою представники "Роснефти" звернулись до правоохоронних органів РФ. У компанії сподіваються, що атака ніяк не пов'язана з судовими розглядами з АФК "Система".

Читайте також: В СБУ прокоментували масові хакерські атаки на українські компанії

Як відомо, всі комп'ютери НПЗ "Башнефть", "Башнефть-Видобування" та управління "Башнефть", які входять до компанії "Роснефть", одночасно перезавантажились, після чого на екранах ПК з'явилося повідомлення про викуп від вірусу WannaCry.

"Хакерська атака могла привести до серйозних наслідків, однак через те, що компанія перейшла на резервну систему управління, ні виробничі процеси, ні видобуток, ні підготовка нафти не зупинені", – зазначили у прес-службі компанії.

Нагадаємо, вдень 27 червня низка українських компаній почали повідомляти, що на них здійснено хакерську атаку. Зокрема, про атаку повідомили у "Київенерго", банки, компанія "Нова пошта".

Атаку було скоєно на медіахолдинг ТРК "Люкс", до складу якого входять "24 Канал", національна мережа радіостанцій "Радіо Люкс" та "Радіо Максимум", а також низка популярних інтернет-сайтів.