Інформацію про інцидент уже підтвердила місцева влада. За словами міністра внутрішніх справ країни Нусрата Рахіми, у них наразі немає відомостей про причини вибуху.

Зверніть увагу! В Афганістані заявили про ліквідацію одного з ватажків "ІД" у Центральній Азії (фото 18+)

Вибух стався в суботу о 22:40 за місцевим часом (21:10 за Києвом) в одному з весільних залів на заході Кабула. Вибуховий пристрій привів в дію смертник. За словами очевидців, в цей час в приміщенні перебувли десятки людей.

Терористичне угруповання "Ісламська Держава" взяло на себе відповідальність за вибух. Натомість радикальний рух "Талібан" заперечує причетність до атаки, назвиючи інцидент "невиправданим та неприйнятним".

До цього у Кабулі понад тиждень тривала тиша. Востаннє у афганській столиці стався теракт 7 серпня – бойовики угруповання "Талібан" підірвали машину біля управління поліції у густозаселеному районі. У результаті щонайменше 14 осіб загинули та ще 145 зазнали поранень: більшість із них – цивільні, зокрема жінки та діти. Окрім "Талібану", в Афганістані скоюють теракти та інші атаки місцеві осередки "Ісламської держави".

До слова, нещодавно у Лівії внаслідок вибуху перед продовольчим ринком загинули щонайменше три співробітники ООН. Відомо, що вибуховий пристрій було прикріплено до автомобіля.