Візит у Велику Британію був історичним, а рівень партнерських і стратегічно-партнерських відносин держав нині є таким, яким не був раніше. Про це Андрій Єрмак розповів в інтерв'ю проєкту "VIP з Наталією Мосейчук", повідомляє 24 канал.

Цікаво Єрмак впевнений, що Україна поверне Крим: що для цього потрібно

Британці під час цих переговорів запитували, чим вони можуть допомогти, як ми це бачимо, якою може бути роль Великої Британії у вирішенні війни на Донбасі, питанні деокупації Криму тощо,
– заявив голова президентського Офісу.

Він підкреслив, що всі питання, з якими президент звернувся до людей, "викликали дуже великий інтерес українців". Очільник канцелярії президента заявив, що деякі з цих питань вже можуть закласти в законопроєкти.

"Питання такі, як вільна економічна зона, які потребують суспільного обговорення – безумовно, будуть і надалі обговорюватися. Ті питання, які можуть бути вже направлені у вигляді законопроєктів, дійсно можуть потрапити вже в парламент", – пояснив Андрій Єрмак.

Хто ще підписував Будапештський меморандум:

Спершу в нього були четверо підписантів:

  • Велика Британія,
  • США,
  • Україна,
  • Росія.

Згодом до меморандуму вирішили долучитися також Китай і Франція.

Втім українська влада розглядає нині й більш широкий варіант – платформу деокупації Криму, до якої будуть залучені багато держав-стратегічних партнерів України.

Свою згоду на участь у цій платформі вже висловили США, Велика Британія, Словенія, Туреччина й Словаччина. Франція наразі розглядає питання щодо приєднання до ініціативи.