У документі мовиться, що пожежа почалась із ґанку будинку активіста. Про це Віталій Шабунін написав на своїй фейсбук-сторінці.

До теми Підпал відбувався в такий спосіб, щоб були трупи, – Шабунін про пожежу у власному домі

Висновки експертизи

За словами Шабуніна, він не має права розголошувати деталі матеріалів Нацполіції. Водночас він натякнув, що до їхньої експертизи в нього претензій немає.

Підпал здійснювався у спосіб, який залишав мінімальні шанси на порятунок людей в будинку. Господнє чудо, що сусідка посеред ночі не спала,
– зазначив активіст.

Він також додав, що ні виконавців, ні, тим більше, замовників злочину не знайдено.

"Для виникнення стійкого полум'яного горіння був використаний інтенсифікатор процесу горіння, легкозаймиста рідина – бензин, дизельне паливо або газ", – мовиться в експертному висновку.

Підпал будинку Віталія Шабуніна: що треба знати

  • У ніч проти 23 липня невідомі підпалили будинок Віталія Шабуніна. Самого голови ЦПК з дружиною й дітьми в той час не було, а батьків урятувала сусідка, яка пізно поверталася з роботи.
  • Шабунін заявив, що біля входу в будинок пролунав вибух. Втім він одразу виключив імовірність вибуху газу. За його словами, 2 тижні перед цим газова служба перевірила лічильник і всі з'єднання в домі.
  • Поліція відкрила кримінальне провадження за умисне знищення майна. Втім активіст не згоден з такою кваліфікацією. Він наполягає, що це був замах на вбивство.