Роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу завершилися 14 грудня о 8:00 ранку, повідомили у пресслужбі ДСНС.

Зверніть увагу: Пожежа в коледжі на Троїцькій у Одесі: поховали першу жертву – фото

Заступник міського голови Одеси Андрій Котляр на своїй фейсбук-сторінці повідомляв, що в результаті пожежі постраждалих – 47 осіб, з них загиблих – 16 осіб.

Станом на сьогодні пошукова операція завершена. Розпочато ремонтно-відновлювальні роботи,
– написав Котляр на своїй сторінці у фейсбук.

Всього за весь час медична допомога була надана 33 постраждалим в результаті трагедії особам: 18 підліткам, 15 дорослим (в тому числі – 7 пожежникам), 2 людей померли у лікарні.

Правоохоронці і судмедексперти продовжують ідентифікацію загиблих.

11 грудня ввечері співробітники ДСНС знайшли тіло ще однієї жертви на згарищі. Наразі жертву не ідентифікували. За попередніми даними видання "Думская", це жінка.

пожежа одеси троїцька коледж жертви рятувальники
Рятувальники знайшли ще одне тіло

Вранці 12 грудня у ДСНС повідомила, що тіла 4 людей знайшли у середу, 11 грудня: 1 тіло – о 18:25, друге тіло – о 22:30, тіла ще двох жертв – о 23:37, тож кількість загиблих зросла до 16. У лікарнях досі залишаються 8 осіб.

Жертви пожежі в одеському коледжі на Троїцькій: список

Наразі відомі імена 10 загиблих із 16. Зауважимо, що офіційно поліція ідентифікувала лише 4 загиблих, всі інші дані наводить мерія міста, пише "Думская".

  • Ксенія Бабенко – 17-річна студентка. Під час пожежі вона вистрибнула з вікна, її привезли в лікарню в агональному стані. Ксенія померла через 15 хвилин після госпіталізації і стала першою жертвою трагедії.


Загибла через пожежу в одеському коледжі Ксенія Бабенко / фото з соцмереж

  • Коваль Марина Володимирівна, викладачка коледжу 1963 року народження. Жила в Овідіопольському районі. Востаннє жінка виходила на зв’язок о 7 ранку 4 грудня, а вже о 14 її телефон не працював.
  • Бортюк Ганна Леонідівна, викладачка коледжу 1976 року народження. За словами очевидців, вона до останнього виводила учнів із палаючої будівлі.


Загибла в пожежі викладачка Бортюк Ганна / фото з соцмереж

  • Кирило Трофимчук – 16-річний студент. У момент пожежі хлопець перебував на 5 поверсі – він повинен був мати лекцію з вищої математики. Останніми його словами своїм рідним були: "Я задихаюся".

Кирило Трофимчук, жертва, Одеса, поже, коледж, Троїцька
Загиблий в пожежі студент Кирило Трофимчук

  • Наталія Третьякова – 48-річна завідувачка відділення права коледжу. Її тіло 11 грудня опізнали родичі.
  • Рятувальник Сергій Шатохін, який допомагав гасити вогонь, помер у лікарні 7 грудня. Сергій Шатохін по драбині ліз на третій поверх будівлі, щоб розвідати ситуацію. У цю хвилину з вікна вистрибнула студентка, вони двоє впали вниз.


Загиблий герой-рятувальник Сергій Шатохін / фото ДСНС

  • Беженар Олена – лаборантка коледжу 1995 року народження. Її тіло рятувальники знайшли 7 грудня.
  • Іванович Галина – заступниця директора Інституту морської біології, 1954 року народження. Працівники ДСНС виявили тіло 9 грудня.
  • Соловей Віра 1951 року народження.
  • Тарасова Наталія 1959 року народження, співробітниця бухгалтерії.

Наразі поліція офіційно ще не ідентифікувала 10 тіл. Названих вище людей опізнали за особистими речима.

Проводяться експертизи ДНК, без цього рідні відмовляються ховати своїх загиблих,
– зазначила віцемер Одеси Світлана Бедрега.

Дехто із зниклих дзвонив рідним і прощався. Крім того, у лікарнях залишається 8 постраждалих у пожежі. Загалом внаслідок трагедії постраждали понад 30 осіб.

Одеська ОДА виділить постраждалим і сім'ям загиблих під час пожежі компенсації на 3 мільйони гривень. Водночас уряд вже виділив 4 мільйони гривень – по 200 тисяч родинам загиблих під час пожежі і по 50 тисяч гривень травмованим.

Важливо: Рятувальники шукають людей після пожежі в Одесі: список зниклих – фото


Руїни після пожежі в одеському коледжі / Джерело: dumskaya.net

Поліція 10 грудня повідомила про підозру директорці коледжу економіки та права Любові Кочерзі. Її підозрюють у службовій недбалості та порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки. Також підозру мають оголосити і завідуючій відділенням, яка першою побачила і не повідомила про пожежу.

11 грудня суд відправив директорку згорілого коледжу під цілодобовий домашній арешт з обов'язковим носінням електронного браслета. Окрім того, суд усунув Кочергу з посади.

Дивіться відео 24 каналу про загиблих у пожежі

Пожежа в Одесі на Троїцькій: основне

  • Пожежа в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу спалахнула 4 грудня близько 10 години ранку на 3 поверсі 6-поверхового навчального корпусу. Вогонь охопив майже 4 тисячі метрів квадратних. Людей із будівлі евакуювали. За словами очевидців, рятуючись від полум'я, деякі студенти стрибали з п'ятого поверху на припарковані автомобілі.
  • Загинули 16 осіб, кількість постраждалих зросла до понад 30 особів, серед них – 15 неповнолітніх студентів.
  • Рятувальники продовжують працювати на місці події. Під завалами можуть бути кілька осіб, адже їх місце перебування досі залишається невідомим.

Читайте: Список імен постраждалих у пожежі в коледжі Одеси: який стан у потерпілих

  • Поліція розглядає 3 версії причини пожежі: навмисний підпал, необережне поводження з вогнем та аварійна робота електрообладнання. Зокрема, пожежа могла спалахнути через електрообігрівачі, які ввімкнули через відсутність центрального опалення.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук приїжджав до Одеси 8 грудня. Уряд створив комісію з розслідування причин пожежі, результати розслідування опублікують до 20 грудня. Окрім того, він анонсував звільнення керівника департаменту освіти Одеської облдержадміністрації.

Рятувальники шукають людей від завалами коледжу в Одесі: