Виконувач обов’язків начальника Головного управління ДСНС в Одеській області Вадим Шулюк цю інформацію заперечив під час брифінгу, пише "УНІАН".

Знайте більше: Пожежа в Одесі – волонтери розповіли про скандальні подробиці

Він наголошує, що "ніякі документи не знищувались".

У нас планово працювало ДБР у супроводі прокуратури та Національної поліції. Вони працювали на наступний день після пожежі в Головному управлінні ДСНС і в Одеському міському управлінні,
– заявив Шулюк.

Він додав, що фактів знищення документів в Головному управлінні немає. Однак він визнав, що остання перевірка коледжу була в червні 2014 року.

Про факт намагань працівників ДСНС приховати дозволи заявила також керівниця пресцентру управління СБУ в Одеській області Ганна Шевчук. Вона додала, що матеріали, які підтверджують причетність до протиправної діяльності посадовців ДСНС, вилучили.

"УСБУ отримала оперативну інформацію про те, що окремі керівники ДСНС в Одеській області намагались приховати та знищити документацію щодо проведеної перевірки протипожежного стану і надання дозволу на експлуатацію приміщень навчального закладу", – зазначила Шевчук.

Наразі за цими фактами ДБР здійснює слідчі дії в межах кримінального провадження за статею про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Зазначимо, раніше правоохоронці відкрили ще одну кримінальну справу через пожежу в коледжі. Вона стосується халатності працівників ДСНС. Адже вони повинні були перевіряти дотримання правил пожежної безпеки у будівлі.

Пожежа в Одесі на Троїцькій – основне

  • Пожежа в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу спалахнула 4 грудня близько 10 години ранку на 3 поверсі 6-поверхового навчального корпусу. Вогонь охопив майже 4 тисячі метрів квадратних. Людей із будівлі евакуювали. За словами очевидців, рятуючись від полум'я, деякі студенти стрибали з п'ятого поверху на припарковані автомобілі.
  • Загинули 16 осіб, постраждали понад 30, серед них – 15 неповнолітніх студентів.
  • Поліція розглядає 3 версії причини пожежі: навмисний підпал, необережне поводження з вогнем та аварійна робота електрообладнання. Зокрема, пожежа могла спалахнути через електрообігрівачі, які ввімкнули через відсутність центрального опалення.
  • Через смертельну пожежу поліція 10 грудня повідомила про підозру директорці коледжу Любові Кочерзі. Її підозрюють у службовій недбалості та порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки.
  • Одеська ОДА виділить 3 мільйони гривень, а уряд– 4 мільйони гривень компенсації постраждалим і сім'ям загиблих під час пожежі.