Акцію протесту проти карантину вихідного дня організували торговці одеського промтоварного ринку "7 кілометр". Про це повідомляє "Думская".

Важливо Карантин вихідного дня у Києві: які популярні заклади спіймали на порушеннях – фото, відео

Конфлікт загострився вранці 22 листопада. Саме тоді на територію ринку приїхали 5 автобусів з поліцією. Правоохоронці вирішили простежити, як на ринку дотримуються карантину вихідного дня. Більшість торговців розвернулися та поїхали по домівках, проте найбільш активні перейшли до акції протесту.

Вимоги протестувальників

Працівники ринку вимагали, щоб до них негайно прибули мер Одеси Геннадій Труханов і виконувач обов'язків голови ОДА В'ячеслав Овечкін. Люди не збиралися розходитися доти, доки їхні вимоги не задовольнять. Вони також заявляли про безстрокове голодування.

Згодом на місце прибув директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА Дмитро Радулов. Він запропонував протестувальникам зустрітися у вівторок в адміністрації. Однак люди відмовилися.

Працівники "7 кілометра" в Одесі протестують проти локдауну на вихідних / Фото "Думская"

Станом на 21:20, траса все ще була перекритою, однак швидкі та пожежні машини протестувальники пропускали. Учасники протесту мають намір ночувати на дорозі, а в понеділок, 23 листопада, піти пікетувати ОДА.

Зверніть увагу У Києві продовжують порушувати карантин: хто "відзначився" 22 листопада – фото, відео

Вечірній протест на "7 кілометрі" в Одесі: дивіться відео

Карантин вихідного дня: головне

  • Кабінет Міністрів 11 листопада запровадив в Україні карантин вихідного дня до кінця листопада 2020 року. Відтак, щосуботи та щонеділі заборонена робота барів, кафе та ресторанів, ТРЦ та інших закладів розважальної діяльності, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.
  • У МОЗ введення карантину вихідного дня пояснили намаганням зменшити кількість контактів. На думку урядовців, саме у суботу та неділю люди найбільше спілкуються між собою.
  • Влада декількох міст оголосила про те, що виконувати рішення уряду не буде. Мовиться про Рівне, Житомир, Слов'янськ, Черкаси, Мукачево, Тернопіль.
  • На думку міністра охорони здоров'я Максима Степанова, українці "так собі" дотримувалися карантину.