Про викриття потужного осередку проросійських бандитів повідомили у СБУ. Угрупування діяло фактично по всій території України.

Дивіться також Деталі військових літаків таємно намагалися вивезти за кордон, – СБУ

Як з'ясували оперативники, зловмисники переробляли стартові пістолети у бойові. Втім, під час обшуків у членів банди знайшли й класичну вогнепальну зброю.

Власна майстерня

Організаторами групи виявилися двоє жителів Кривого Рогу. Вони оптом скуповували стартові пістолети у своїх спільників, а потім – переробляли їх у професійно облаштованій для цього майстерні. Зброю підозрювані продавали на спеціалізованих сайтах та у закритих спільнотах у соцмережах.


Купити у зловмисників можна було навіть "Мосінку" / Фото пресслужби СБУ

Грати та постріли для БМП

Під час обшуків у домівках підозрюваних та їхніх "офісах" правоохоронці знайшли 50 одиниць зброї – пістолетів та гвинтівок. Крім того, зловмисники зберігали ручні гранати та навіть кумулятивний постріл до 73 мм протитанкового гранатомету.


У злочинців були навіть постріли до протитанкових гранатометів / Фото пресслужби СБУ

Також у злочинців знайшли запчастини до зброї, глушники, набої та устаткування їх для виготовлення.

Російський слід

Керівники банди мали "документи" про участь у сектантській організації "Собрания коренных народов земли русской "Вече Руси". У працівників СБУ є інформація про те, що російські куратори могли використати угрупування для терористичних акцій під час місцевих виборів.


Скільки діяли проросійські зброярі у Кривому Розі, невідомо / Фото пресслужби СБУ

Наразі працівники спецслужби намагаються виявити всіх причетних до незаконної діяльності проросійських сектантів.

Як довго в Україні працювало угрупування із терористичним корінням, невідомо. Їх документи про участь в проросійській організації датовані вереснем цього року.


Посвідчення "свіженькі" / Фото пресслужби СБУ