Макрон вважає, що для реалізації цього питання треба створити "поліцію безпеки". Про це мовиться на сайті пресслужби президента Франції.

Важливо Через теракти на вулиці Франції вийдуть до 7 тисяч військових, – Макрон

Ми маємо переглянути Шенгенську зону: всі ті, хто хочуть брати участь, повинні виконувати зобов'язання відповідальності,
– заявив Макрон.

Він, на прикладі нещодавніх терактів у Франції та Австрії, нагадав, що небезпека тероризму існує всюди. А також є "глобалізовані мережі". Макрон переконаний: необхідно, щоб Європа посилила свою реакцію.

Що таке шенгенська зона?


Це спільний простір 26 європейських держав, що приєдналися до норм Шенгенського законодавства Європейського союзу і скасували прикордонний контроль між собою. Українці до країн шенгенської зони можуть їздити за біометричними паспортами без віз.

За його словами, Франція робить це, подвоюючи свої наявні сили. А також має намір посилити контроль на кордонах: збільшити чисельність поліцейських, жандармерії та збройних сил, залучених до патрулювання.

"На тлі змін щодо ситуації із загрозами ми вирішили значно посилити наш прикордонний контроль у Шенгенській зоні", – сказав Макрон.

Президент Франції також зазначив, що країни Шенгенської зони мають прийти до єдиного стандарту за правилами надання притулку для біженців.

Теракти у Франції: коротко

  • У жовтні 2020 року поблизу Парижа вбили вчителя після того, як він показав учням карикатури на пророка Мухаммеда. Президент Франції пообіцяв захищати Світські цінності від радикального ісламу.
  • Пізніше в країні вбили 3 парафіян храму Нотр-Дам в Ніцці.
  • Ще кілька нападів було відвернули в різних містах країни.

Більше про теракти у Франції – читайте тут.