Водночас високопосадовці Чехії та наближені до Земана кажуть, що нічого не знають про це доручення. Про це повідомляє Чеське радіо з посиланням на три високопоставлені джерела.

Важливо "Це не Росія": з'явилися фото та відео масових антиурядових протестів у Чехії

Версія чеських ЗМІ

Восени 2020 року президент звернувся до керівника контррозвідки Міхала Коуделка з проханням надати докази діяльності російських спецслужб у країні. Ба більше, Мілош Земан вимагав, аби розвідка з'ясувала імена співробітників спецслужб Росії та чеських громадян, які з ними взаємодіють.

Передбачається, що на майбутньому тижні питання про це буде розглянуть на засіданні парламентського комітету з контролю за діяльністю спецслужб.

Президент Чехії, крім того, зажадав від контррозвідки відомості, що підтверджують затвердження американських спецслужб про відмивання "брудних грошей" угрупованнями організованої злочинності з Росії, яке відбувається в Чехії,
– мовиться у повідомленні Чеського радіо.

Що про це кажуть високопосадовці

Прессекретар глави держави Іржі Овчачек повідомив, що йому нічого не відомо про доручення Земана. А представники контррозвідки відмовилися коментувати цю інформацію.

У жовтні 2019 року президент Чехії попросив контррозвідку припинити пошук шпигунів з Росії. Земан порадив тоді голові Служби безпеки інформації країни Міхалу Коуделці зайнятися розслідуванням економічних злочинів в республіці, а не займатися пошуком іноземних шпигунів.