Україні не вдасться повторити сценарій Азербайджану

Застосування військової сили на Донбасі може закінчитись катастрофою. Про це Ішингер повідомив в інтерв'ю "Європейській правді".

Важливо Мінські угоди – не Біблія, – президент Мюнхенської конференції закликав їх змінити

Навіть не думайте про військовий шлях. Наслідки для України від цього будуть жахливими, ви серйозно постраждаєте. Можливо, Росія також серйозно постраждає, цього я не знаю – але для вас наслідки точно не будуть добрими,
– наголосив Ішингер.

Відмінність між війною між Азербайджаном та Вірменією за Нагірний Карабах та протистоянням за Донбас між Росією та Україною – велетенська.

"Там мовиться про конфлікт двох маленьких держав на Кавказі, жодна з яких не має стратегічного значення ані для Росії, ані для США, ані для іншої світової сили", – вважає Ішингер.

Українцям слід йти шляхом дипломатії

Більш прийнятний варіант для українців – довгострокова дипломатія. Президент Мюнхенської безпекової конференції вважає, що Донбас повернеться до України ще за його життя – економічним шляхом.

Якщо ваш уряд зможе успішно подолати масштабну корупцію, якщо ви створите ситуацію, за якої українці житимуть заможно – то ті, хто живе в Донецьку та Луганську, зрозуміють, що продовження їхнього існування у цих дивних утвореннях – це погане рішення,
– заявив Ішингер.

Україна запропонувала "План дій щодо Донбасу"

Зазначимо, що українська сторона запропонувала у ТКГ "План дій щодо Донбасу". Він передбачає припинення збройного конфлікту та проведення повної демілітаризації окупованих територій. Таким чином, стане можливе проведення на Донбасі місцевих виборів 31 березня 2021 року.