Нардеп фракції "Голос" Ярослав Юрчишин ствердив, що він надіється на перемогу здорового глузду. Про це він повідомив в ефірі 24 каналу.

Варто прочитати КСУ – це лише вершина айсберга: експерт застеріг про інші проблеми

Президент уникає відповідальності

На його думку, уникання відповідальності Президентом України може цілком реорганізувати ОАСК вже зараз. Втрати для судової гілки влади від цього не буде жодної.

Президент намагається уникати відповідальності, коли ігнорує діяння суддів ОАСК,
– наголосив Юрчишин.

"Президент вмиває руки, розповідаючи, що він не може виконати свою конституційну і законодавчу функцію і ліквідувати КСУ повністю", – ствердив депутат.

Альтернативний проєкт

За його словами, депутатам запропонували підтримати повернення імітації судової реформи, тобто фактично переробити законопроєкт відповідно до рекомендацій Венеційської комісії. Нардеп відзначив, що він як автор альтернативного законопроєкту, який містить багато відповідних до рекомендацій Венеційської комісії позицій, цілком підтримує таке рішення.

"Це дасть нам можливість не займатися імітацією, а реально запустити реформу органів добору до судової гілки влади, зокрема залучивши міжнародних експертів", – сказав депутат. Також він додав, що є шанс, що його проєкт закону врахують під час доопрацювань.

Проблема з ОАСК: що відомо

  • Раніше НАБУ заявило, що очільник ОАСК Павло Вовк і його підопічні готують державний переворот.
  • Детективи Антикорупційного бюро розпочали розслідування щодо зловживань владою з боку суддів Окружного адмінсуду Києва.
  • У відповідь суд схвалив рішення, яким дав вказівку відсторонити директора НАБУ Артема Ситника. Разом з тим проти нього мають порушити кримінальну справу.