Президент каже, що проводить комплексну роботу

Зеленський лише зазначив, що проводиться комплексна робота. Про це він повідомив в інтерв'ю кільком українським телеканалам, інформує 24 канал.

До теми Будапештський меморандум й опитування українців: в Зеленського пояснили, чому це важливо

У нас не випадково з'являються військово-морські бази. Не випадково я підписую стратегічні угоди, яких не було й близько в України. Я хочу ще з кількома країнами це зробити. Тому я не можу сказати всю мою стратегію,
– сказав Зеленський.

Про повернення Україні ядерного потенціалу не мовиться

Глава держави наголосив, що усі договори повинні виконуватись, в іншому випадку, Україна не має постійно про це просити.

"Не виконують? Ми маємо право робити так, як ми вважаємо. Це моя думка. В іншому плані ми будемо з вами не за столом європейських і світових країн, а будемо людьми, які постійно просять кредит", – наголосив президент.

Опитування проведуть водночас з виборами

Зазначимо, що про намір провести 25 жовтня всеукраїнське опитування глава держави повідомив 13 жовтня. Поза межами виборчих дільниць українцям запропонують дати відповіді на 5 питань. Фінансування заходу взяла на себе "Слуга народу". Раніше в ОПУ повідомляли, що результати опитування не будуть мати прямих юридичних наслідків.

Що таке Будапештський меморандум?

Це міжнародна угода, що була укладена в 1994 році між Україною, США, Росією та Великою Британією. Тема договору – подальший неядерний статус України. В угоді зазначили пункти про гарантії суверенітету та безпеки для України.

5 питань від Зеленського
5 питань від президента Зеленського / Інфографіка 24 каналу