Як передає "Польське радіо", рішення польського лідера від 4 грудня 2018 року про звільнення посла містить також підпис прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького.

Читайте також: Польща закриває пішохідний пункт пропуску на кордоні з Україною

За словами голови Кабінету президента Кшиштофа Щерського, звільнення дипломата, що відбулося на підставі клопотання міністра закордонних справ Польщі, "не має нічого спільного з оцінкою польсько-українських взаємин".

"Планується підвищення рангу представництва Польщі у Києві. Маю надію, що українська сторона швидко прийме наступника та тоді ця зміна буде плавною", – зауважив він.

До слова, у листопаді нового посла в Україні призначила Угорщина. Ним став уродженець Закарпаття Іштван Ійдярто.

Що відомо про Яна Пєкло? Він очолював Посольства Республіки Польща у Києві з 2016 року. Перш, ніж зайнятися дипломатичною діяльністю, Пєкло був журналістом і експертом, пов’язаним з організаціями, що займаються, зокрема, польсько-українською співпрацею: Інститутом "Мости на Схід" у Красичині неподалік Перемишля та Фундацією польсько-української співпраці (з осередком у Варшава та Києві).

Крім того, екс-посол РП в Україні був редактором електронного журналу Forum, присвяченому діалогу культур, а у 2011-2013 роках став членом Керівного комітету Форуму громадянського суспільства Східного партнерства у Європейській комісії.