Попри карантин в Україні, Зеленський захотів побачити наших військових на Донбасі. Про це він написав у телеграмі.

Дивіться також 70% українців вважають, що Зеленський не справляється з війною на Донбасі

Він зауважив, що наразі наші військові живуть у червоному режимі:

  • обмежено пересування між містами та відрядження;
  • вони користуються засобами захисту та постійно міряють температуру.

Сьогодні приїхав підбадьорити, показати нашу підтримку й переконатися, що військово-мобільні госпіталі в зоні бойових дій готові надати всю необхідну допомогу. У частині, яку відвідав, є мобільна ПЛР-лабораторія, пересувний хірургічний кабінет, пересувний рентген-комплекс та мобільний стоматологічний кабінет,
– наголосив президент.

Наметове містечко для хворих на коронавірус

Спершу президент приїхав у Покровськ, де розміщене наметове містечко для інфекційних хворих на COVID-19 66-го Військово-мобільного госпіталю, передає преслужба українського президента.

Президент подякував лікарям за роботу і вручив їм нагороди.

Я – вдячний, що ви повертаєте до життя наших військових, наших героїв. Ви навіть повертаєте до життя цивільних людей, які звертаються за допомогою. Ми приїхали не з порожніми руками, привезли засоби захисту,
– сказав Володимир Зеленський.

Дивіться відео зустрічі Володимира Зеленського з медиками:

Ділянка розведення військ №3 "Богданівка – Петрівське".

У Петрівському Зеленський ознайомився з оперативною обстановкою на цій ділянці. Натомість йому доповіли, що протягом останнього часу ситуація тут – контрольована та спокійна.

Радий, що розведення сил допомогло зменшити обстріли. Ми бачимо результат. Військові бачать результат. Ми працюємо над тим, щоб узгодити нові ділянки та щоб на землі Донбасу запанував мир,
– підкреслив президент.

Також йому розповіли про особливості спостереження за пересуванням підрозділів бойовиків.

Опісля Зеленський відвідав одну з частин, де вручив ще трьом військовим цінні подарунки як подяку за службу. Крім того, він попросив військових берегти своє життя та здоров’я.

Візит Володимира Зеленського на Донбас (Усі фото: пресслужба президента України)

Меморіал загиблим пасажирам автобуса Златоустівка – Донецьк

Сюди Володимир Зеленський прибув разом із керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком. Вони вшанували пам'ять загиблих і поклали до меморіалу квіти.

Бойовики обстріляли автобус Златоустівка – Донецьк із реактивних артсистем БМ-21 "Град" 13 січня 2015 року. Внаслідок трагедії 12 пасажирів загинули, ще 19 зазнали поранень різного ступеня важкості.

Крім того, Зеленський поклав квіти до пам’ятного знаку Герою України, майору ЗСУ Андрію Жуку – командиру 3-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади.

Андрій Жук героїчно загинув у Волноваському районі на Донеччині у травні 2016 року. Він захищав побратимів від ворожої диверсійної групи, яка проникла на контрольовану українськими військовими територію.

Зеленський поклав квіти до меморіалів трагічно загиблим на Донбасі українцям (Фото: пресслужба президента України)

Зверніть увагу На Донбасі російські найманці влаштували обстріл: поранені українські захисники

Ще один пункт робочого візиту Зеленського

Після Донбасу Зеленський має відвідати Бердянськ на Запоріжжі. Тут він обговорить питання створення об'єктів воєнної інфраструктури воєнно-морської бази "Схід" ВМС України.

Дивіться відео візиту Володимира Зеленського на Донбас