Нині у Грузії та Росії є лише два шляхи – війна або прямий діалог, заявила Саломе Зурабішвілі в ефірі телеканалу "Руставі-2". Її цитує російський Інтерфакс.

Цікаво Саакашвілі назвав несподівану загрозу для Грузії від псування відносин з Україною

Інших шляхів я не знаю. Якщо у когось є ще третій варіант, то, будь ласка, нехай скаже мені про нього. Відтак я була і буду прихильницею прямого діалогу,
– наголосила президентка Грузії.

Водночас вона підкреслила, що діалог заради діалогу не стане виходом. Мовляв, ситуація в окупованій Південній Осетії не дає можливості для початку нормального прямого діалогу з Росією.

"Є різні формати. Мабуть, сьогодні, щоб підготувати ситуація, потрібно, аби в інших форматах, де присутні наші партнери, було піднято це питання на політичному рівні", – пояснила Саломе Зурабішвілі.

Чому це важливо для України?У Грузії нині є та ж сама проблема, що й в України – окупація Росією частини територій держави. У випадку Грузії це Південна Осетія та Абхазія.

Україна йшла шляхом прямого діалогу з російською владою після різкого вторгнення росіян на Донбас. Пожвавлювати цей діалог почав обраний у 2019 році президент Володимир Зеленський.

Він теж є прихильником такого шляху завершення війни. Втім у президентській команді ще раніше заявили: якщо за рік цей шлях не призведе до завершення війни, влада вдасться до інших варіантів.